Проблемні питання запобігання корупції в органах місцевого самоврядування - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; Serhii Bortnyk (Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» . – 2016. – Вип. 2. – С. 51-62, 2016)
В статті розглянуто основні проблеми реалізації антикорупційної політики в Україні. Проаналізовано підстави та рівень корупції в органах місцевого самоврядування. Встановлено вплив неурядових організацій на підвищення ефективності роботи органів публічного управління у вирішенні проблем протидії та запобігання корупційних проявів. Запропоновано шляхи подолання корупції в органах місцевого самоврядування.

The article considers the main problems of implementation of anti-corruption policy in Ukraine. Analyzed the base and the level of corruption in local government. The influence of non-governmental organizations to improve the efficiency of the public administration in solving the problems of counteraction and prevention of corruption. The ways of overcoming corruption in local government.

В статье рассмотрены основные проблемы реализации антикоррупционной политики в Украине. Проанализированы основания и уровень коррупции в органах местного самоуправления. Установлено влияние неправительственных организаций на повышение эффективности работы органов публичного управления в решении проблем противодействия и предотвращения коррупционных проявлений. Предложены пути преодоления коррупции в органах местного самоуправления.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінологія. Criminology. Криминология; органи державної влади; органы государственной власти; public authorities; органи місцевого самоврядування; органы местного самоуправления; local governments; корупція; коррупция; corruption; корупційні правопорушення; коррупционные правонарушения; corruption offenses; антикорупційна стратегія; антикоррупционная стратегия; anti-corruption strategy; антикорупційна політика; антикоррупционная политика; anti-corruption policy; запобігання корупції; предотвращение коррупции; prevention of corruption