Скасування трудових книжок: прогресивний крок або порушення прав працівника - Пуріга, І. П.; Puriha, I. P.; ORCID: https://orcid/org/0000-001-5176-9520 (25 років становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ: славетна історія та горизонти майбутнього: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 лютого 2020 р.) / МВС України, Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2020. – С. 144-146, 2020)
Розглянуто деякі аспекти Законопроекту щодо скасування трудових книжок. Зазначається, що ідея скасування трудових книжок в Україні є актуальною та необхідною, але це питання потребуює чіткого регулювання, оскільки наміри Мінекономрозвитку України спростити процес ведення кадрової роботи може обернутись проблемою для бізнесу та простих працівників.

Some aspects of the draft law on the abolition of labor books were considered. It is noted that the idea of canceling employment records in Ukraine is relevant and necessary, but this issue needs a clear settlement, since the intentions of the Ministry of Economic Development of Ukraine to simplify the process of conducting personnel work may turn into a problem for businesses and ordinary employees.

Рассмотрены некоторые аспекты законопроекта об отмене трудовых книжек. Отмечается, что идея отмены трудовых книжек в Украине актуальна и необходима, но этот процесс требует четкого регулирования, поскольку намерения Минэкономразвития Украины упростить процесс ведения кадровой работы может обернуться проблемой для бизнеса и простых работников.
Пуріга, І. П. Скасування трудових книжок: прогресивний крок або порушення прав працівника / І. П. Пуріга // 25 років становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ: славетна історія та горизонти майбутнього: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 лютого 2020 р.) / МВС України, Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2020. – С. 144-146.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; законопроекти; облік трудової діяльності працівників; трудова книжка; страховий стаж; скасування трудових книжок; персональна облікова картка; draft laws; record of the employee's labor activity; labor book; insurance record; cancellation of labor books; personal registration card; законопроекты; учет трудовой деятельности работников; трудовые книжки; страховой стаж; отмена трудовых книжек; персональная учетная карточка