Форми громадського контролю у сфері охорони здоров’я - Крут, К. О.; Krut, K. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3027-4198 (Боротьба з організованою злочинністю і корупцією (теорія і практика). - 2016. - № 2 (37). - С. 101-105, 2016)
У статті, на основі аналізу наукових поглядів вчених та норм чинного законодавства України, визначено та надано характеристику основних форм громадського контролю у сфері охорони здоров’я. Наголошено, що саме форми діяльності суб’єктів громадського контролю у сфері охорони здоров’я виражають всю специфіку зазначеної діяльності та її основні аспекти. Акцентовано увагу на необхідності закріплення форм громадського контролю на законодавчому рівні.

In the article, based on the analysis of scientific views of scientists and the norms of the current legislation of Ukraine, the main forms of public health control are defined and provided. It was emphasized that the forms of activities of public health control subjects in the sphere of health care express all the specifics of the mentioned activity and its main aspects. The emphasis is placed on the need to consolidate forms of public control at the legislative level.

В статье, на основе анализа научных взглядов ученых и норм действующего законодательства Украины, определены и охарактеризованы основные формы общественного контроля в сфере здравоохранения. Отмечено, что именно формы деятельности субъектов общественного контроля в сфере здравоохранения выражают всю специфику указанной деятельности и ее основные аспекты. Акцентировано внимание на необходимости закрепления форм общественного контроля на законодательном уровне.
Формы общественного контроля в сфере здравоохранения
Forms of public health control
Крут, К. О. Форми громадського контролю у сфері охорони здоров’я / К. О. Крут // Боротьба з організованою злочинністю і корупцією (теорія і практика). - 2016. - № 2 (37). - С. 101-105.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; контроль; громадський контроль; сфера охорони здоров’я; общественный контроль; сфера здравоохранения; control; public control; sphere of health protection