Криміналістична класифікація злочинів у сфері господарської діяльності - Пчолкін, В. Д.; Pcholkin, V. D.; Пашинська, І. В.; Pashynska, I. V.; Валерій Пчолкін (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 573-577, 2024)
Наголошено, що криміналістична класифікація злочинів у сфері господарської діяльностіі, має будуватись із урахуванням найбільш значущих з точки зору дослідження механізму злочинної діяльності ознак (елементів), які можуть виступати класифікаційними підставами. Основною функцією такої класифікації є значущість для побудови теоретичних і практичних рекомендацій, спрямованих на вирішення завдань з виявлення та розслідування злочинів.

It is emphasized that the forensic classification of crimes in the field of economic activity should be built taking into account the most significant features (elements) from the point of view of researching the mechanism of criminal activity, which can serve as classification grounds. The main function of such a classification is its significance for the construction of theoretical and practical recommendations aimed at solving the tasks of detecting and investigating crimes.

Отмечено, что криминалистическая классификация преступлений в сфере хозяйственной деятельности должна строиться с учетом наиболее значимых с точки зрения исследования механизма преступной деятельности признаков (элементов), которые могут выступать классификационными основаниями. Основной функцией такой классификации является значимость для построения теоретических и практических рекомендаций, направленных на решение задач по выявлению и расследованию преступлений.
Keywords: криміналістична класифікація злочинів; forensic classification of crimes; криминалистическая классификация преступлений; злочини у сфері господарської діяльності; crimes in the field of economic activity; преступления в сфере хозяйственной деятельности; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых