Деякі питання вдосконалення правового статусу викривачів корупції - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Протидія корупції: правове регулювання і практичний досвід : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 3 груд. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 10-13, 2021)
Розглянуто правовий статус викривачів. Наголошено, що правове регулювання діяльності таких осіб потребує суттєвого удосконалення в частині чіткого визначення прав викривачів, створення сучасної інформаційної бази повідомлень про корупцію, вдосконалення організації прийому повідомлень про можливі корупційні дії тощо.

The legal status of whistleblowers is considered. It was stressed that the legal regulation of such persons needs to be significantly improved in terms of clearly defining the rights of whistleblowers, creating a modern information database on corruption reports, improving the organization of receiving reports of possible corruption, etc.

Рассмотрен правовой статус обличителей. Отмечено, что правовое регулирование деятельности таких лиц требует существенного усовершенствования в части четкого определения прав разоблачителей, создания современной информационной базы сообщений о коррупции, совершенствования организации приема уведомлений о возможных коррупционных действиях и т.д.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінологія. Criminology. Криминология; корупція; коррупция; corruption; запобігання корупції; предотвращение коррупции; prevention of corruption; правовий статус; правовой статус; legal status; викривач корупції; разоблачитель коррупции; whistleblower; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; законодавство; законодательство; legislation; Єдиний портал повідомлень викривачів; Единый портал сообщений обличителей