Адміністративна відповідальність за поширювання неправдивих чуток у соціальних мережах - Пабат, О. В.; Pabat, O. V.; Пабат Олександр Васильович (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 50-51, 2024)
Відмічено основні проблеми притягнення до адміністративна відповідальність за поширювання неправдивих чуток у соціальних мережах в умовах російської збройної агресії проти України. Поширення недостовірної інформації здатне викликати серйозні наслідки для суспільства. Це може спричинити паніку серед людей, порушення громадського порядку та створити небезпечні ситуації, що становлять загрозу для життя.

The main problems of bringing to administrative responsibility for the spread of false rumors in social networks in the conditions of Russian armed aggression against Ukraine were noted. Dissemination of false information can cause serious consequences for society. This can cause panic among people, disturb public order and create dangerous situations that threaten life.

Отмечены основные проблемы привлечения к административной ответственности за распространение ложных слухов в социальных сетях в условиях российской вооруженной агрессии против Украины. Распространение недостоверной информации способно вызвать серьезные последствия для общества. Это может вызвать панику среди людей, нарушение общественного порядка и создать опасные ситуации, представляющие угрозу жизни.
Keywords: адміністративна відповідальність; поширювання неправдивих чуток; соціальні мережі; administrative responsibility; spreading false rumors; social networks; административная ответственность; распространение ложных слухов; социальные сети