Щодо питань використання системи «РУБІЖ» та доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку - Баркова, С. П.; Barkova, S. P. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 31-33, 2016)
Зазначено, що одним з дієвих механізмів забезпечення законності та дотримання правопорядку в суспільстві, є використання співробітниками Національної поліції системи відеоспостереження «РУБІЖ». Комплекс призначений для відео спостереження та відеофіксації, автоматичного аналізу транспортного потоку та розпізнавання державних номерних знаків транспортних засобів у реальному часі, збереження отриманої інформації у власній базі даних та пошуку розпізнаного номера у підключених до системи реєстрах.

It is noted that one of the effective mechanisms for ensuring legality and maintaining law and order in society is the use of the "RUBIZH" video surveillance system by employees of the National Police. The complex is designed for video surveillance and video recording, automatic analysis of traffic flow and recognition of state license plates of vehicles in real time, saving the received information in its own database and searching for a recognized number in registers connected to the system.

Отмечено, что одним из действенных механизмов обеспечения законности и соблюдения правопорядка в обществе является использование сотрудниками Национальной полиции системы видеонаблюдения «РУБЕЖ». Комплекс предназначен для видеонаблюдения и видеофиксации, автоматического анализа транспортного потока и распознавания государственных номерных знаков транспортных средств в реальном времени, сохранения полученной информации в собственной базе данных и поиска распознанного номера в подключенных к системе реестрах.
Баркова, С. П. Щодо питань використання системи «РУБІЖ» та доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку / Світлана Павлівна Баркова // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 31-33.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; органи патрульної служби; bodies of the patrol service; органы патрульной службы; відеоспостереження; video surveillance; видеонаблюдение; доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик; delivery of the vehicle to a special site; доставка транспортного средства на специальную площадку