Запровадження в обов’язковому порядку посади корпоративний секретар в акціонерних товариствах: аналіз потенційних проблем - П’янов, С. В.; Pianov, S. V. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 374-378, 2024)
Проаналізовано функціı̈, які повинні виконувати корпоративні секретарі в акціонерному товаристві, а також вимоги до корпоративних секретарів, які тепер висуваються до них в Украı̈ні. Сформульовано можливі проблеми, з якими можуть зіткнутися акціонерні товариства під час запровадження у себе посади корпоративного секретаря.

The functions that must be performed by corporate secretaries in a joint-stock company, as well as the requirements for corporate secretaries that are now put forward to them in Ukraine, have been analyzed. Possible problems that joint-stock companies may face when introducing the position of corporate secretary are formulated.

Проанализированы функции, которые должны выполнять корпоративные секретари в акционерном обществе, а также требования к корпоративным секретарям, которые теперь предъявляются к ним в Украине. Сформулированы возможные проблемы, с которыми могут столкнуться акционерные общества при введении у себя должности корпоративного секретаря.
Keywords: корпоративний секретар; акціонерне товариство; функції; corporate secretary; joint stock company; functions; корпоративный секретарь; акционерное общество; функции