Особливості публічно-сервісних повноважень Національної поліції у сфері охорони прав і свобод людини та інтересів держави - Троян, В. А.; Troian, V. A. (Наше право. – 2017. – № 1. - С. 33-42, 2017)
У статті розглядаються основні підходи щодо визначення поняття категорії «повноваження», характеризуються основні нормативно-правові акти, якими визначено повноваження Національної поліції у сфері охорони прав і свобод людини та інтересів держави. У результаті автор формулює поняття публічно-сервісних повноважень поліції, визначає особливості та прогалини нормативно-правового закріплення останніх.

The main approaches to the definition of the category of «powers» are considered, the basic legal acts, which define National Police powers in the sphere of human rights and freedoms and state interests are characterized in the article. As a result, the author defines the concept of public-service police powers, defines it’s features and regulatory gaps fixing.

В статье рассматриваются основные подходы относительно определения понятия категории «полномочия», характеризируются основные нормативно-правовые акты, которыми определены полномочия Национальной полиции в сфере охраны прав и свобод человека и интересов государства. В результате автор формулирует определение публично-сервисных полномочий полиции, определяет особенности и недостатки нормативно-правового отображения последних.
Троян, В. А. Особливості публічно-сервісних повноважень Національної поліції у сфері охорони прав і свобод людини та інтересів держави / Троян Вадим Анатолійович // Наше право. – 2017. – № 1. - С. 33-42.
Троян В. А. "Особливості публічно-сервісних повноважень Національної поліції у сфері охорони прав і свобод людини та інтересів держави."Наше право 1 (2017): 33-42.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; публічно-сервісна діяльність; поліцейські послуги; адміністративні послуги; public and service activities; police services; полицейские услуги; публично-сервисная деятельность