Проблеми правового регулювання трудових прав поліцейських : автореф. дис. - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Харків, 2018)
У дисертації розкривається ґенеза розвитку права на працю; аналізується стан дослідження правового регулювання реалізації права на працю поліцейськими; розкривається правовий статус поліцейського як суб’єкта трудового права; з’ясовуються сутність і зміст права на працю поліцейських; визначається поняття та встановлюються особливості правового регулювання реалізації права на працю поліцейськими; окреслюється стан правового регулювання реалізації трудових прав поліцейських нормами законодавства; характеризується стан підзаконного правового регулювання реалізації трудовихправ поліцейських; розкриваються проблеми договірного регулювання реалізації права на працю поліцейських; установлюються сутність та особливості співвідношення норм трудового й адміністративного права у правовому регулюванні проходження служби в Національній поліції України; акцентується увага на співвідношенні норм трудового й адміністративного права у правовому регулюванні відбору на службу в Національну поліцію України, просуванні по службі, звільненні поліцейських; пропонується поняття та здійснюється класифікація юридичних гарантій діяльності поліцейських; окреслюються проблеми правового регулювання робочого часу поліцейських та напрямки його вдосконалення; пропонуються напрямки удосконалення правового регулювання часу відпочинку поліцейських; узагальнюються проблеми правового регулювання грошового забезпечення поліцейських; з’ясовуються особливості правового регулювання їх пенсійного забезпечення.

The author of the dissertation has revealed the genesis of the development of the right to work; has analyzed the state of research of the legal regulation of realizing the right to work by police officers; has revealed the legal status of a police officer as a subject of labor law; has clarified the essence and content of the right to work of police officers; has determined the concept and has established the peculiarities of the legal regulation of the right to work by police officers; has outlined the state of the legal regulation of implementing labor rights of police officers by the norms of legislation; has characterized the state of sub-legal regulation of implementing labor rights of police officers; has revealed the problems of contractual regulation of implementing the right to work of police officers; has established the essence and peculiarities of the correlation of the norms of labor and administrative law in the legal regulation of service career in the National Police of Ukraine; has emphasized on the correlation of labor and administrative law in the legal regulation of recruitment for serve in the National Police of Ukraine, promotion, dismissal of police officers; has offered the concept and has carried out the classification of legal guarantees of police activity; has outlined the problems of the legal regulation of duty hours of police officers and directions of its improvement; has offered the directions for improving legal regulation of the rest time of police officers; has summarized the problems of the legal regulation of cash collateral of police officers; has found out the peculiarities of the legal regulation of pension provision of police officers.

В диссертации раскрывается генезис развития права на труд; анализируется состояние исследования правового регулирования реализации права на труд полицейськими; раскрывается правовой статус полицейского как субъекта трудового права; выясняются сущность и содержание права на труд полицейских; определяется понятие и устанавливаются особенности правового регулирования реализации права на труд полицейськими; определяется состояние правового регулирования реализации трудовых прав полицейских нормами законодательства; характеризуется состояние подзаконного правового регулирования реализации трудових прав полицейских; раскрывают проблемы договорного регулирования реализации права на труд полицейских; устанавливаются сущность и особенности соотношения норм трудового и административного права в правовом регулировании прохождения службы в Национальной полиции Украины. Акцентируется внимание на соотношении норм трудового и административного права в правовом регулировании отбора на службу в Национальную полицию Украини, продвижении по службе, увольнении полицейских. Предлагается понятие и осуществляется классификация юридических гарантий деятельности полицейских; определяются проблемы правового регулирования рабочего времени полицейских и направления его совершенствования. Предлагаются направления совершенствования правового регулирования часов отдыха полицейских; обобщаются проблемы правового регулирования денежного обеспечения полицейских; выясняются особенности правового регулирования их пенсионного обеспечения.
Problem of the Legal Regulation of Implementing Labor Rights of Police Officers
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.05; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; право на працю; реалізація трудових прав; трудові права поліцейських; працівник поліції; проходження служби; відбір; добір; звільнення зі служби; просування по службі; робочий час; час відпочинку; грошове забезпечення; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; право на труд; реализация трудовых прав; трудовые права полицейских; работник полиции; прохождения службы; отбор; подбор; увольнение со службы; продвижение по службе; рабочее время; время отдыха; денежное обеспечение; поліція; полиция; police; поліцейський; полицейский; police officers; right to work; realization of labor rights; labor rights; administrative law; service career; recruitment; selection; dismissal; promotion; duty hours; rest time; cash collateral