Особливості використання службових собак у діяльності поліції - Селюков, В. С.; Seliukov, V. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6690-6484 (Шляхи покращення професійного рівня працівників кінологічних служб : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 груд. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 45-47, 2018)
Розглянуто порядок застосування спеціальних засобів, а саме службових собак, в діяльності поліцейських. Наголошено, що тварини не є річчю, тому визнавати їх спеціальним засобом не доречно. Запропоновано нормативне виділення з переліку спеціальних засобів службових тварин з метою більш детальної регламентації їх значення у забезпеченні виконання поставлених перед поліцією завдань.

The procedure for the use of special means, namely service dogs, in the activities of the police was considered. It is emphasized that animals are not a thing, therefore it is inappropriate to recognize them as a special means. A regulatory allocation from the list of special means of service animals is proposed for the purpose of more detailed regulation of their importance in ensuring the fulfillment of the tasks assigned to the police.

Рассмотрен порядок применения специальных средств, а именно служебных собак в деятельности полицейских. Отмечено, что животные не вещь, поэтому признавать их специальным средством неуместно. Предложено нормативное выделение из перечня специальных средств служебных животных с целью более подробной регламентации их значения в обеспечении выполнения поставленных перед полицией задач.
Селюков, В. С. Особливості використання службових собак у діяльності поліції / Вадим Сергійович Селюков // Шляхи покращення професійного рівня працівників кінологічних служб : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 груд. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 45-47.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; службові собаки; service dogs; служебные собаки; нормативне забезпечення; regulatory support; нормативное обеспечение