Police reforms in Easten European countries: analisis and conclusions - Demidenko, V. V.; Деміденко, В. В. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 70-71, 2025)
Зазначено, що поліцейські реформи в країнах Східної Європи є складним і багатогранним процесом. Він потребує часу, зусиль та ресурсів, але при правильному підході може призвести до значних покращень у сфері безпеки та правопорядку. Важливо, щоб реформи були спрямовані не лише на зміну структури поліції, а й на зміну її ставлення до суспільства.

It is noted that police reforms in Eastern European countries are a complex and multifaceted process. It requires time, effort and resources, but with the right approach can lead to significant improvements in the field of security and law and order. It is important that reforms are aimed not only at changing the structure of the police, but also at changing its attitude towards society.
Keywords: поліція; поліцейські реформи; Східна Європа; зарубіжний досвід; police; police reforms; Eastern Europe; foreign experience