Поняття та структура адміністративно-правового статусу Національної гвардії України - Безпалова, О. І.; Bezpalova, O. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2886-695X; ResearcherID: J-7221-2016; Горбач, Д. О.; Horbach, D. O. (Форум права. - 2017. - № 5. - С. 31–38, 2017)
Аргументовано, що Національна гвардія України є суб’єктом адміністративного права, вступає в особливий вид адміністративно-правових відносин – правоохоронні, є частиною механізму державного управління в адміністративно- політичній сфері, а отже, має відповідний адміністративно-правовий статус. Доведено, що структуру адміністративно-правового статусу Національної гвардії України становлять цільовий, організаційний та компетенційний блоки (елементи); до нього також входять гарантії її діяльності та юридична відповідальність її особового складу. Сформульовано пропозиції щодо оптимізації законодавства в частині уточнення адміністративно-правового статусу Національної гвардії.

It is argued that the National Guard of Ukraine is a subject of administrative law, enters into a special type of administrativelegal relations - law-enforcement, is a part of the mechanism of public administration in the administrative-political sphere, and, consequently, has the appropriate administrative-legal status. It is proved that the structure of the administrative and legal status of the National Guard of Ukraine is the target, organizational and competence blocks (elements); it also includes guarantees of its activities and legal liability of its personnel. The specified elements were characterized and the target block of the administrative-legal status of the National Guard of Ukraine was investigated. The proposals on optimization of legislation in the part of refinement of the administrative-legal status of the National Guard are formulated.

Аргументировано, что Национальная гвардия Украины является субъектом административного права, вступает в особый вид административно-правовых отношений – правоохранительные, является частью механизма государственного управления в административно-политической сфере, а следовательно, имеет соответствующий административно-правовой статус. Доказано, что структуру административно-правового статуса Национальной гвардии Украины составляют целевой, организационный и компетенционный блоки (элементы) в него также входят гарантии ее деятельности и юридическая ответственность ее личного состава. Сформулированы предложения по оптимизации законодательства в части уточнения административно-правового статуса Национальной гвардии.
The Concept and Structure of the Administrative and Legal Status of the National Guard of Ukraine
Понятие и структура административно-правового статуса Национальной гвардии Украины
Безпалова О. І. Поняття та структура адміністративно-правового статусу Національної гвардії України [Електронний ресурс] / О. І. Безпалова, Д. О. Горбач // Форум права. - 2017. - № 5. - С. 31–38. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2017_5_5.pdf.
Безпалова О. І., Горбач Д. О. Поняття та структура адміністративно-правового статусу Національної гвардії України. Форум права: електрон. наук. фахове вид. 2017. № 5. С. 31–38. URL: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2017_5_5.pdf.
Безпалова О. І., Горбач Д. О. "Поняття та структура адміністративно-правового статусу Національної гвардії України."Форум права 5 (2017): 31–38.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Національна гвардія України; Национальная гвардия Украины; National Guard of Ukraine; адміністративно-правовий статус; мета; завдання; компетенція; повноваження; юридичні гарантії; юридична відповідальність; взаємодія; административно-правовой статус; полномочия; компетенция; юридические гарантии; юридическая ответственность; administrative and legal status; goals; tasks; competence; legal guarantees; legal responsibility; interaction