Кримінологічна характеристика браконьєрства - Поліщук, Г. С.; Polishchuk, H. S. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 43-48, 2004)
Розглянуто та проаналізовано статистичні параметри браконьєрства в Україні, а саме його кількісно-якісні показники. Наведені наявні недоліки державної політики в галузі охорони навколишнього природного середовища та деформації суспільної свідомості, пов’язаної з недооцінкою охорони довкілля, внаслідок нерозвинутості екологічної ідеології. Підкреслено, що злочини проти навколишнього середовища не отримують належного суспільного резонансу та адекватної реакції держави. Рассмотрены и проанализированы статистические параметры браконьерства в Украине, а именно его количественно-качественные показатели. Приведены имеющиеся недостатки государственной политики в области охраны окружающей природной среды и деформации общественного сознания, связанной с недооценкой охраны окружающей среды, в результате неразвитости экологической идеологии. Подчеркнуто, что преступления против окружающей среды не получают должного общественного резонанса и адекватной реакции государства. The statistical parameters of poaching in Ukraine, namely its quantitative and qualitative indicators, are examined and analyzed. The existing shortcomings of state policy in the field of environmental protection and the deformation of public consciousness associated with the underestimation of environmental protection as a result of underdeveloped environmental ideology are presented. It is emphasized that crimes against the environment do not receive due public resonance and an adequate state response.
Поліщук, Г. С. Кримінологічна характеристика браконьєрства / Г. С. Поліщук // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 43-48
Keywords: Екологічне право. Environmental law. Экологическое право; Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; екологічний стан; экологическое состояние; ecological state; браконьєрство; браконьерство; poaching; злочинні посягання на тваринній світ; преступные посягательства на животной мир; animal abuse; злочини проти довкілля; преступления против окружающей среды; environmental crimes; екологічні злочини; экологические преступления