Розвиток корпоративного менеджменту в системі управління персоналом - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; Serhii Bortnyk (Право і безпека. - 2020. - № 3 (78). - С. 45-51, 2020)
Обґрунтовано підходи до формалізації окремих етапів системи управління персоналом як складової корпоративного менеджменту суб’єкта господарювання. Визначено основні загрози системі корпоративного управління персоналом та мотиваційні фактори щодо участі працівників у прийнятті й реалізації управлінських рішень; використанню максимально ефективного стилю керівництва, а також формуванню організаційної культури в умовах трансформації управлінських форм впливу. Доведено необхідність реформування системи корпоративного менеджменту в системі управління персоналом та визначено напрямки вдосконалення його форм і методів.

Approaches to formalization of separate stages of the personnel management system as a component of corporate management of the business entity are substantiated. The main threats to the system of corporate personnel management and motivational factors for employee participation in making and implementing management decisions are identified; the use of the most effective leadership style, as well as the formation of organizational culture in the transformation of managerial forms of influence. The necessity of reforming the corporate management system in the personnel management system is proved and the directions of improvement of its forms and methods are determined.

Обоснованы подходы к формализации отдельных этапов системы управления персоналом как составной корпоративного менеджмента предприятия. Определены основные угрозы для системы корпоративного управления персоналом и мотивационные факторы роли работников в принятии и реализации управленческих решений; использования максимально эффективного стиля руководства, а также формирования организационной культуры в условиях трансформации управленческих форм воздействия. Доказана необходимость реформирования системы корпоративного менеджмента в системе управления персоналом и определены направления совершенствования его форм и методов.
Development of Corporate Management in the System of Human Resourcing
Развитие корпоративного менеджмента в системе управления персоналом
Keywords: Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; корпоративний менеджмент; корпоративный менеджмент; corporate management; управління персоналом; управление персоналом; management of personnel; менеджмент персоналу; менеджмент персонала; людський потенціал; человеческий потенциал; human potential