Процесуальні і тактичні особливості допиту потерпілих і свідків воєнних злочинів - Матюшкова, Т. П.; Matiushkova, T. P. (Актуальні аспекти криміналістичного та психологічного забезпечення правоохоронної діяльності : зб. матеріалів ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23 верес. 2023 р.). - Одеса: ОДУВС, 2023. - C. 115-120, 2023)
У тезах доповіді визначені окремі особливості допиту потерпілих і свідків воєнних злочинів. Обгрунтовано необхідність адаптації криміналістичних рекомендацій з тактики допиту потерпілих і свідків воєнних злочинів до сучасних вимог слідчої і судової практики з урахуванням національних і міжнародних процесуальних правил і міжнародного досвіду тактики допиту зазначених категорій осіб з метою ефективної протидії воєнним злочинам, захисту та відновленню порушених прав потерпілих і свідків

Сertain features of interviewing of victims and witnesses of war crimes are identified in the thesis. The need to upgrade forensics recommendations on the tactics of interviewing of victims and witnesses of war crimes to the modern requirements of investigative and judicial practice has been substantiated. The expediency of taking into account national and international procedural rules and international experience in the tactics of victims and witnesses interviewing in order to protect and restore their violated rights, and effectively counter war crimes are indicated.
Procedural and tactical features of interviewing of victims and witnesses of war crimes
Keywords: Процесуальні і тактичні особливості допиту, потерпілі та свідкі воєнних злочинів