Специфіка психозахисної поведінки у поліцейських з різним рівнем особистісної здійсненності - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 661-664, 2022)
Отримані дані дозволяють побачити основну тенденцію до більш активного використання механізмів психологічного захисту працівниками поліції з високим рівнем особистісної здійсненності, в порівнянні з поліцейськими, які мають низький її рівень. Збільшення особистісної здійсненності розширює досвід використання механізмів психологічного захисту, котрі з часом вкорінюються в поведінку особистості та збільшується ступінь їх дієвості. Використання механізмів психологічного захисту є необхідною передумовою в професійній діяльності поліцейських. Вони здатні стабілізувати і дезорганізувати поліцейського, забезпечивши його цілісність особистості та психологічне здоров’я. Полученные данные позволяют увидеть основную тенденцию к более активному использованию механизмов психологической защиты работниками полиции с высоким уровнем личностной осуществимости по сравнению с полицейскими, имеющими низкий ее уровень. Увеличение личностной осуществимости расширяет опыт использования механизмов психологической защиты, которые с течением времени укореняются в поведении личности и увеличивается степень их действенности. Использование механизмов психологической защиты является необходимым условием в профессиональной деятельности полицейских. Они способны стабилизировать и дезорганизовать полицейского, обеспечив его целостность личности и психологическое здоровье. The data obtained allow us to see the main trend towards a more active use of psychological protection mechanisms by police officers with a high level of personal feasibility compared to police officers with a low level of it. The increase in personal feasibility expands the experience of using psychological defense mechanisms, which over time take root in the behavior of the individual and increase the degree of their effectiveness. The use of psychological defense mechanisms is a prerequisite for the professional activities of police officers. They are able to stabilize and disorganize the policeman, ensuring his integrity of personality and psychological health.
Keywords: Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; психологічний захист; психологическая защита; psychological protection; психологічні механізми захисту; психологические механизмы защиты; psychological defense mechanisms; рівень особистісної здійсненності; уровень личностной осуществимости; level of personal feasibility; професійна діяльність поліцейських; профессиональная деятельность полицейских; professional activities of the police; цілісність особистості; целостность личности; personal integrity; психологічне здоров’я; психологическое здоровье; mental health