Теоретико-правові засади дозвільної діяльності органів публічної адміністрації в Україні - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Джафарова Олена В'ячеславівна (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 152-153, 2019)
В тезах дозвільну діяльність варто розглянуто як один із основних правових інструментаріїв держави, який застосовується для забезпечення балансу (погодження) індивідуальних, групових та національних інтересів при збереженні пріоритету прав і свобод людини і громадянина. Виокремлено основні риси дозвільної діяльності органів публічної адміністрації. Досліджено основні принципи дозвільної діяльності органів публічної адміністрації.

In the theses, permitting activity is considered as one of the main legal instruments of the state, which is used to ensure the balance (coordination) of individual, group and national interests while maintaining the priority of human and citizen rights and freedoms. The main features of the permitting activity of public administration bodies are highlighted. The main principles of the permitting activity of public administration bodies are investigated.
Keywords: дозвільна діяльність; органи публічної адміністрації; permitting activity; разрешительная деятельность; реалізація дозвільної діяльності; bodies of public administration; дозвільні повноваження; органы публичной администрации; разрешительные полномочия; permitting powers