Актуальні питання розробки, впровадження і використання компонентів інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів - Чукалов, К. Е.; Chukalov, K. E. (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 191-193, 2023)
Зауважено, що з появою нових технологій робота поліцейських стала легшою. Такі інструменти, як прогнозна аналітика та картографування злочинності, мають потенціал для передбачення злочинів і затримання підозрюваних, що змінює ситуацію. Однак проблема полягає в успішному впровадженні таких технологій. Підкреслено, що перед впровадженням технологічного інструменту необхідно прийняти обґрунтоване рішення, тобто слід добре вивчити наслідки його використання.

It is noted that with the advent of new technologies, the work of police officers has become easier. Tools such as predictive analytics and crime mapping have the potential to predict crime and apprehension of suspects, which changes the situation. However, there is a problem lies in the successful implementation of such technologies. It is emphasized that before implementation of a technological tool must be adopted reasoned decision, that is, the consequences of its use should be well studied.

Замечено, что с появлением новых технологий работа полицейских стала легче. Такие инструменты, как прогнозная аналитика и картографирование преступности, имеют потенциал для предвидения преступлений и задержание подозреваемых, изменяющее ситуацию. Однако проблема заключается в успешном внедрении таких технологий. Подчеркнуто, что перед внедрением технологического инструмента необходимо принять обоснованное решение, то есть следует хорошо изучить последствия его использования.
Keywords: правоохоронні органи; law enforcement agencies; правоохранительные органы; інформаційні технології; information technology; информационные технологии; боротьба зі злочинністю; fight against crime; борьба с преступностью