Статус «національна» в назві поліції України та практика його надання - Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; Зозуля Ігор (Форум права. - 2017. - № 3. - С. 59–66, 2017)
Показано, що ознака «національний» є одночасно класифікаційною та кваліфікаційною і стосовно до установи, її набувача, виступає в якості почесного звання або статусу. Така ознака стосовно до Національної поліції України набуває тільки статусних рис. Обгрунтовано, що статус національної мають надавати установі виключно за значний внесок у реалізацію покладених на неї завдань, а не за приналежність до органів виконавчої влади. Наразі це суперечить чинній практиці надання означеного статусу центральним органам виконавчої влади, як і Національній поліції України, з моменту їх створення.

It is shown that the «national» attribute is both classification and qualification and applied to the organization, its acquirer, acts as an honorary title or status. Such a sign with regard to the National Police of Ukraine acquires only status features. It is justified that the national status should be granted to the institution solely for a significant contribution to the implementation of the tasks assigned to it, and not for belonging to the executive authorities. Now this contradicts the current practice of granting this status to the central bodies of executive power, as well as to the National Police of Ukraine, since their inception.

Показано, что признак «национальный» является одновременно классификационным и квалификационным и применительно к организации, ее приобретателю, выступает в качестве почетного звания или статуса. Такой признак применительно к Национальной полиции Украины приобретает только статусные черты. Обосновано, что статус национального должны предоставлять учреждению исключительно за значительный вклад в реализацию возложенных на него задач, а не за принадлежность к органам исполнительной власти. Сейчас это противоречит действующей практике предоставления указанного статуса центральным органам исполнительной власти, как и Национальной полиции Украины, с момента их создания.
Статус «национальная» в названии полиции Украины и практика его предоставления
The Status of «National» in the Name of the Police of Ukraine and the Practice of Its Provision
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; національна поліція; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; статус "національна"; статус "национальная"; status of «national»; поліція; полиция; police; надання статусу; provision of status; предоставление статуса