Щодо строків досудового розслідування кримінальних проступків в умовах воєнного стану - Перекопський, С. Ю.; Perekopskyi, S. Yu. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 409-412, 2023)
Зазначено, що під час досудового розслідування в умовах воєнного стану виникають фактори впливу, котрі можуть негативно вплинути на строки досудового розслідування кримінального провадження (дотримання правил особистої безпеки учасників процесу, порушення логістики, інфраструктури та інше). Надано пропозиції, які можуть сприяти удосконаленню процесу розслідування кримінальних проступків, підвищенню ефективності боротьби з криміналом в умовах воєнного стану, забезпечуючи захист інтересів держави та громадян.

It is noted that during the pre-trial investigation in the conditions of martial law, influence factors arise that can negatively affect the terms of the pre-trial investigation of criminal proceedings (compliance with the rules of personal safety of the participants in the process, violations of logistics, infrastructure, etc.). Proposals are provided that can contribute to the improvement of the process of investigation of criminal misdemeanors, increasing the effectiveness of the fight against crime in the conditions of martial law, ensuring the protection of the interests of the state and citizens.

Отмечено, что в ходе досудебного расследования в условиях военного положения возникают факторы влияния, которые могут отрицательно повлиять на сроки досудебного расследования уголовного производства (соблюдение правил личной безопасности участников процесса, нарушение логистики, инфраструктуры и т.д.). Даны предложения, которые могут способствовать совершенствованию процесса расследования уголовных проступков, повышению эффективности борьбы с криминалом в условиях военного положения, обеспечивая защиту интересов государства и граждан.
Keywords: досудове розслідування; pre-trial investigation; досудебное расследование; воєнний стан; martial law; военное положение; строки розслідування; investigation period; сроки расследования