Почуття гумору як психологічний феномен - Воронкіна, М. Ю.; Voronkina, M. Yu. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 42 - 44., 2020)
В статті вивчається психологія гумору, а саме позитивний вплив гумору і сміху на фізичний і психічний стан людини. Відзначається, що подібно до інших психологічних утворень, що вирізняються складністю та глибиною структурної організації, гумор не має однозначної наукової інтерпретації. Тому гумор, як об’єкт наукового дослідження, а також його механізми та особливості, набуває в психології все більшої популярності. В статье изучается психология юмора, а именно положительное влияние юмора и смеха на физическое и психическое состояние человека. Отмечается, что подобно другим отличающимся психологическим образованиям сложностью и глубиной структурной организации, юмор не имеет однозначной научной интерпретации Поэтому юмор, как объект научного исследования, а также его механизмы и особенности, приобретают в психологии все большее популярности. The article examines the psychology of humor, namely the positive effects of humor and laughter on the physical and mental state of man. It is noted that similar to other psychological formations that differ complexity and depth of structural organization, humor is not unambiguous scientific interpretation. Therefore, humor as an object of scientific research, and also its mechanisms and features, acquires in psychology more and more popularity.
Воронкіна М.Ю. Почуття гумору як психологічний феномен / М.Ю. Воронкіна // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 42 - 44.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; почуття гумору; психологічний феномен; психологія індивідуальності; психологія гумору; гумор; чувство юмора; психологический феномен; психология индивидуальности; психология юмора; юмор; sense of humor; psychological phenomenon; psychology of individuality; psychology of humor; humor