Покращення тактики дій малих оперативних груп - Пасічник, В. В.; Pasichnyk, V. V.; Синовіцька, Т. В.; Synovitska, T. V. (Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. – Харків: ХНУВС, 2018. – С. 102-106, 2018)
Майже завжди працівники поліції під час несення служби входять до складу малих тактичних груп (зведений загін, мобільна група, група захоплення, група прикриття і т. ін.). Кількісний та якісний склад групи, тактичні шикування та пересування здатні значно підвищити рівень безпеки особового складу груп. Проаналізовано основні характеристики малих оперативних груп та відзначено способи підвищення їх ефективності.

Police officers are almost always part of small tactical groups (combined detachment, mobile group, capture group, cover group, etc.) during their service. Quantitative and qualitative composition of the group, tactical line-ups and movements can significantly increase the level of security of group personnel. The main characteristics of small operational groups are analyzed and ways to increase their efficiency are noted.

Почти всегда работники полиции во время несения службы входят в состав малых тактических групп (сводный отряд, мобильная группа, группа захвата, группа прикрытия и т. Д.). Количественный и качественный состав группы, тактические построение и передвижения способны значительно повысить уровень безопасности личного состава групп. Проанализированы основные характеристики малых оперативных групп и отмечено способы повышения их эффективности.
Пасічник, В. В. Покращення тактики дій малих оперативних груп / В. В. Пасічник, Т. В. Синовіцька // Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 24 трав. 2018 р.)] / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. спец. фіз. підготовки ф-ту № 2. – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 102-106.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National Police of Ukraine; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; бойові шикування; боевые построения; combat formation; малі тактичні групи; small tactical groups; малые тактические группы; екстремальна ситуація; экстремальная ситуация; extreme situation; поліція; police; полиция; службова діяльність; служебная деятельность; official activity; професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка; небезпека; опасность; danger; порівняльний аналіз; analysis; сравнительный анализ; особиста безпека; личная безопасность; personal safety