Забезпечення міжнародних стандартів публічного розгляду справ у кримінальному судочинстві України - Коровайко, О. І.; Korovaiko, O. I. (Європейські перспективи. – 2017. – № 1. – С. 104-109, 2017)
У статті на підставі аналізу юридичної літератури та чинного законодавства з урахуванням практики Європейського Суду з прав людини розглянуто проблеми реалізації міжнародних стандартів публічного судового розгляду в кримінальному судочинстві України. Визначено напрями удосконалення кримінального процесуального законодавства з метою забезпечення належного механізму дотримання вимог щодо реалізації засади гласності та відкритості судового провадження, зокрема, повідомлення сторін та учасників кримінального провадження про час і місце судового засідання, забезпечення належних умов для фіксування процесу громадськістю та його транслювання, обґрунтування причин прийняття рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні.

Based on analyses of legal literature and current legislature taking into consideration case law of European Court of Human Rights, the article reviews issues of implementing international standards of public judicial examination in criminal legal proceedings of Ukraine. It defines the following ways for enhancing criminal procedurallegislature in the question of securing a proper mechanism for providing publicity and openness of judicial proceedings: notifying parties and participants of criminal legal proceedings about the time and place of court hearing, providing adequate conditions for public coverage and broadcast of legal proceedings, substantiation reasoning for providing closed judicial examination in criminal legal proceedings.

В статье на основе анализа юридической литературы и действующего законодательства с учетом практики Европейского суда по правам человека рассмотрены проблемы реализации международных стандартов публичного судебного рассмотрения в уголовном судопроизводстве Украины. Определены направления совершенствования уголовного процессуального законодательства с целью обеспечения надлежащего механизма соблюдения требований по реализации принципа гласности и открытости судебного производства, в частности, сообщения сторонам и участникам производства о времени и месте судебного заседания, обеспечения надлежащих условий для фиксации процесса общественностью и его трансляции, чёткого обоснования причин принятия решения об осуществлении уголовного производства в закрытом судебном заседании.
Коровайко, О. І. Забезпечення міжнародних стандартів публічного розгляду справ у кримінальному судочинстві України / Коровайко Олександр Іванович // Європейські перспективи. – 2017. – № 1. – С. 104-109.
Коровайко О. І. "Забезпечення міжнародних стандартів публічного розгляду справ у кримінальному судочинстві України." Європейські перспективи 1 (2017): 104-109.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; міжнародні стандарти судочинства; международные стандарты судопроизводства; international standards of justice; кримінальне судочинство; уголовное судопроизводство; criminal judiciary; Міжнародне право .International Law. Международное право; судове провадження; судебное производство; публічний судовий розгляд; гласність судочинства; відкритість судочинства; гласность судопроизводства; открытость судопроизводства; transparency; accessibility; гласність і відкритість судового провадження; гласность и открытость судебного производства