Вплив військової агресії на розвиток дітей, шляхи їх захисту - Грідіна, Н. Ю.; Hridina, N. Yu. (Захист прав дитини в умовах військової агресії : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23 черв. 2022 р.). – Одеса : Вид-во «Юридика», 2023. – С. 57-60, 2023)
Умови військової агресії мають серйозний вплив на життя та добробут дитини, яка стає однією з найбільш вразливих груп населення, особливо в умовах військової агресії. Війна руйнує звичне життя дітей, позбавляє їх можливості насолоджуватися безпекою, освітою та нормальним соціальним розвитком, прикладом тому є війна в Україні.

Conditions of military aggression have a serious impact on the life and well-being of children, who become one of the most vulnerable groups of the population, especially in conditions of military aggression. War destroys the usual life of children, deprives them of the opportunity to enjoy security, education and normal social development, an example of this is the war in Ukraine.

Условия военной агрессии оказывают серьезное влияние на жизнь и благосостояние ребенка, которое становится одной из наиболее уязвимых групп населения, особенно в условиях военной агрессии. Война разрушает привычную жизнь детей, лишает их возможности наслаждаться безопасностью, образованием и социальным развитием, примером тому является война в Украине.
Keywords: захист прав дітей під час військової агресії; захист прав дітей; Україна; військова агресія; розвиток дітей; діти; protection of children's rights during military aggression; protection of children's rights; military aggression; Ukraine; защита прав детей во время военной агрессии; Украина; війна; war