Проблемні процесуальні питання запобігання кримінальним правопорушенням на пасажирському автотранспорті - Піддубна, А. В.; Piddubna, A. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1244-2263 (Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 79-85, 2020)
Досліджено стан діяльності органів досудового розслідування і дізнання підрозділів Національної поліції України та прокуратури з питань превентивної діяльності щодо встановлення причин та умов, які сприяли вчиненню кримінальних правопорушень, зокрема порушень правил безпеки дорожнього руху й експлуатації на пасажирському автотранспорті, та необхідних заходів з їх усунення. Проаналізовано погляди вчених – представників різних наукових шкіл щодо досліджуваних питань і сформульовано наукову позицію автора. На підставі результатів дослідження запропоновано пропозиції і рекомендації з удосконалення чинного кримінального процесуального законодавства. The state of activity of pre-trial investigation and inquiry bodies of the National Police of Ukraine and the Prosecutor's Office on preventive activities to establish the causes and conditions that contributed to criminal offenses, including violations of traffic safety rules and operation of passenger vehicles, and necessary measures to eliminate them. The views of scientists - representatives of different scientific schools on the researched issues are analyzed and the scientific position of the author is formulated. Based on the results of the study, proposals and recommendations for improving the current criminal procedure legislation are proposed. Исследованы вопросы состояния деятельности органов досудебного расследования и дознания подразделений Национальной полиции Украины и органов прокуратуры относительно превентивной деятельности в части установления причин и условий, которые способствовали совершению уголовных правонарушений, в частности нарушений правил безопасности дорожного движения и эксплуатации на пассажирском автотранспорте, и необходимых мероприятий по их устранению. Осуществлен анализ точек зрения представителей различных научных школ по данным вопросам и сформулирована научная позиция автора по этому поводу. На основании изложенного и результатов исследования даны предложения и рекомендации относительно усовершенствования действующего уголовного процессуального законодательства.
Problematic procedural issues of preventing criminal offenses on road passenger transport
Проблемные процессуальные вопросы предупреждения уголовных правонарушений на пассажирском автотранспорте
Піддубна, А. В. Проблемні процесуальні питання запобігання кримінальним правопорушенням на пасажирському автотранспорті / Аліна Валентинівна Піддубна // Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 79-85. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.4.12. Піддубна, А. В. (2020) «Проблемні процесуальні питання запобігання кримінальним правопорушенням на пасажирському автотранспорті», Право і безпека, 79(4), с. 79-85. doi: 10.32631/pb.2020.4.12.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; законодавство; законодательство; legislation; пасажирський автотранспорт; пассажирский автотранспорт; passenger vehicles; дорожньо-транспортна пригода; дорожно-транспортное происшествие; traffic accident; кримінальне правопорушення; уголовное преступление; criminal offense; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; слідчий; следователь; investigator; дізнавач; дознаватель; connoisseur