Адміністративно-правові засади забезпечення законності і дисципліни в органах державної податкової служби України : автореф. дис. - Панасюк, О. В.; Panasiuk, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1621-687X (Харків, 2010)
Дисертацію присвячено аналізу адміністративно-правових засад забезпечення законності і дисципліни в органах державної податкової служби України. З’ясовано сутність та значення дисципліни в органах державної податкової служби; розкрито поняття законності в органах державної податкової служби України; визначено критерії її відмежування від дисципліни; визначено особливості забезпечення дисципліни та законності в державній податковій службі України; охарактеризовано правові основи забезпечення законності і дисципліни в державній податковій службі України. Окрему увагу приділено гарантіям та засобам забезпечення законності і дисципліни в органах державної податкової служби України. З’ясовано сутність та види гарантій забезпечення законності і дисципліни в зазначених органах; визначено поняття та проведено класифікацію засобів забезпечення в них законності і дисципліни; охарактеризовано елементи організаційної діяльності щодо забезпечення законності і дисципліни в органах державної податкової служби України; сформульовано конкретні пропозиції та рекомендації щодо удосконалення адміністративно-правових засад забезпечення законності і дисципліни в цих органах.

Thesis is devoted to the analysis of administrative and legal grounds of ensuring legality and discipline at the State Tax Service Agencies of Ukraine. The essence and meaning of discipline at the State Tax Service Agencies of Ukraine is found out. The notion of legality at the State Tax Service Agencies of Ukraine is disclosed. Criteria of its distinction from the discipline are determined. Peculiarities of ensuring discipline and legality at the State Tax Service of Ukraine are defined. Legal grounds for ensuring legality and discipline at the State Tax Service of Ukraine are characterized. Special attention is paid to the guarantees and means of ensuring legality and discipline at the State Tax Service Agencies of Ukraine. The essence and types of guarantees of ensuring legality and discipline at the State Tax Service of Ukraine are analyzed. The notion is determined and classification of means for ensuring legality and discipline at these agencies is conducted. Elements of organizational activity concerning ensuring legality and discipline at the State Tax Service Agencies of Ukraine are characterized. Concrete offers and recommendations on improving administrative and legal grounds for ensuring legality and discipline at these agencies are made.

Диссертация посвящена анализу административно-правовых основ обеспечения законности и дисциплины в органах государственной налоговой службы Украины. Получила дальнейшее развитие характеристика современного состояния обеспечения законности и дисциплины в органах ГНС Украины, в связи, с чем определен перечень наиболее распространенных правонарушений среди работников ГНС, предложены критерии их классификации, а также уточнена система факторов, которые способствуют их совершению. Усовершенствовано понятие средств обеспечения законности и дисциплины в ГНС Украины, уточнена их система, а также обоснованно то, что важнейшей среди них является юридическая ответственность, четкое и дифференцированное закрепление видов которой является предупреждающим фактором в сфере служебной деятельности. Сформулированы конкретные предложения и рекомендации по совершенствованию административно-правовых основ обеспечения законности и дисциплины в органах ГНС Украины.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Administrative and Legal Principles of Ensuring Legality and Discipline at the State Tax Service Agencies of Ukraine
Панасюк, О. В. Адміністративно-правові засади забезпечення законності і дисципліни в органах державної податкової служби України : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / Оксана Володимирівна Панасюк; Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2010. - 20 с.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правові засади; административно-правовые основы; administrative and legal principles; органи державної податкової служби; органы государственной налоговой службы; State Tax Service Agencies; забезпечення законності; обеспечение законности; ensuring legality; дисципліна; дисциплина; discipline; організаційна діяльність; организационная деятельность; organizational activity; гарантії; гарантии; guarantees