Здоров’я як конституційна цінність: порівняльний аспект - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Стегній, Томаш; Stehnii, T.; Марчук Микола Іванович (Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 237-240, 2019)
Досліджено пропагування здоров’я як конституційної цінності сучасної держави. Визначено особливості конституційно-правового врегулювання здоров’я особи в Україні та зарубіжних державах.

The promotion of health as a constitutional value of the modern state has been studied. The peculiarities of the constitutional and legal regulation of personal health in Ukraine and abroad are determined.

Исследована пропаганда здоровья как конституционная ценность современного государства. Определены особенности конституционно-правового регулирования здоровья человека в Украине и зарубежных странах.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; здоров’я; health; здоровье; конституційна цінність; конституционная ценность; constitutional value; сучасна держава; modern state; современное государство; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign countries; конституційно-правове врегулювання; constitutional legal regulations; конституционно-правовое урегулирования