До проблеми забезпечення соціальних прав населення на сучасному етапі - Мельник, К. Ю.; Melnyk, K. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8960-0234 (Сучасний стан забезпечення трудових прав і прав у сфері соціального забезпечення та перспективи його поліпшення : матеріали ІХ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 4 черв. 2021 р.). - Xарків : ХНУВС, 2021. - С. 53-56, 2021)
Розглянуто тенденція встановлення залежності реалізації соціальних прав особи від фінансових можливостей держави. Наголошено, що заходи із забезпечення населення соціальними виплатами повинні відповідати Конституції України, іншим законам України та забезпечуватися у повному обсязі.

The tendency of establishing the dependence of the realization of a person's social rights on the financial capabilities of the state is considered. It was emphasized that measures to provide the population with social benefits must comply with the Constitution of Ukraine, other laws of Ukraine and be provided in full.

Рассмотрена тенденция установления зависимости реализации социальных прав личности от финансовых возможностей государства. Отмечено, что мероприятия по обеспечению населения социальными выплатами должны соответствовать Конституции Украины, другим законам Украины и обеспечиваться в полном объеме.
Мельник, К. Ю. До проблеми забезпечення соціальних прав населення на сучасному етапі / Мельник К. Ю. // Сучасний стан забезпечення трудових прав і прав у сфері соціального забезпечення та перспективи його поліпшення : матеріали ІХ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 4 черв. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ; за заг. ред. К. Ю. Мельника. - Xарків : ХНУВС, 2021. - С. 53-56.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; соціальні права; социальные права; social rights; соціальні виплати; социальные выплаты; social benefits; соціальний захист; социальная защита; social protection