Обмеження в правовому становищі судді в юриспруденції дорадянської доби - Байбак, О. І.; Baibak, O. I. (Юридична наука. - 2019. - № 1 (91). - С. 418-429, 2019)
Здійснено історико-правовий аналіз обмежень як елементу правового становища судді як за законодавством дорадянської доби, так і в тогочасній юридичній думці. Приділено увагу Судовим статутам 1864 року у контексті їх впливу на формування нових стандартів та принципів судочинства. Розкрито специфіку правового статусу мирових суддів у пореформений період.

The article provides a historical and legal analysis of the restrictions as an element of the legal status of a judge both under the legislation of the pre-Soviet era and in the legal thought of the time. Attention is paid to the Judicial Statutes of 1864 in the context of their influence on the formation of new standards and principles of justice. The specifics of the legal status of justices of the peace in the post-reform period are revealed.

Осуществлен историко-правовой анализ ограничений как элемента правового положения судьи как по закону досоветской эпохи, так и в тогдашней юридической мысли. Уделено внимание Судебным уставам 1864 года в контексте их влияния на формирование новых стандартов и принципов судопроизводства. Раскрыта специфика правового статуса мировых судей в пореформенный период.
Restrictions on the legal status of judges in the jurisprudence of the pre-soviet era
Ограничения в правовом положении судьи в юриспруденции досоветской эпохи
Байбак, О. І. Обмеження в правовому становищі судді в юриспруденції дорадянської доби / О. І. Байбак // Юридична наука. - 2019. - № 1 (91). - С. 418-429.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; судді; judges; судьи; правовий статус; legal status; правовой статус; правове становище; legal position; правовое положение; суддівський корпус; judicial corps; судейский корпус; правові обмеження; legal restrictions; правовые ограничения; Установа судових установлень; Institution of judicial institutions; Учреждение судебных установлений; мирові судді; justices of the peace; мировые судьи