NATO-Ukraine defense and secirity cooperation - Sazanova, L. S.; Сазанова, Л. С.; Barchan, D. A.; Барчан, Д. А.; Larysa Sazanova (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 163-165, 2024)
Стверджено, що Україна активно співпрацює з НАТО у сфері безпеки та оборони. Ця співпраця спрямована на: сприяння трансформації та розвитку сектору безпеки і оборони України для виконання покладених на нього завдань як в інтересах держави, так і в інтересах забезпечення регіональної та глобальної стабільності і безпеки; сприяння розвитку Збройних Сил України для виконання завдань оборони України та участь у міжнародних операціях і навчаннях та ін.

It is stated that Ukraine actively cooperates with NATO in the field of security and defense. This cooperation is aimed at: promoting the transformation and development of the security and defense sector of Ukraine to fulfill the tasks assigned to it both in the interests of the state and in the interests of ensuring regional and global stability and security; promoting the development of the Armed Forces of Ukraine to fulfill the tasks of defense of Ukraine and participation in international operations and exercises, etc.

Утверждено, что Украина активно сотрудничает с НАТО в области безопасности и обороны. Это сотрудничество направлено на: содействие трансформации и развитию сектора безопасности и обороны Украины для выполнения возложенных на него задач как в интересах государства, так и в интересах обеспечения региональной и глобальной стабильности и безопасности; содействие развитию Вооруженных сил Украины для выполнения задач обороны Украины и участие в международных операциях и учениях и т.д.
Keywords: Україна; НАТО; сфера оборони та безпеки; співробітництво; Ukraine; NATO; sphere of defense and security; cooperation; Украина; сфера обороны и безопасности; сотрудничество