Щодо проблеми професійної реадаптації поліцейських, які брали участь у бойових діях - Доценко, В. В.; Dotsenko, V. V.; Вікторія Доценко (Актуальні проблеми психологічного забезпечення службової діяльності працівників правоохоронних органів : зб. матеріалів ІІІ міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 31 жовт. 2022 р.). – Київ, 2022. – С. 184-186, 2022)
Наголошено, що поліцейські, які брали участь у бойових діях, потребують комплексного підходу для нормалізації і стабілізації їх психологічного стану та повторного пристосування до умов соціального і професійного середовища за допомогою заходів психологічного характеру. Досліджено тривалість періоду професійної реадаптації поліцейських, виділено етапи і стадії цього процесу, його складові і критерії успішності їх проходження.

It was emphasized that policemen who participated in hostilities need a comprehensive approach to normalize and stabilize their psychological state and re-adjust to the conditions of the social and professional environment with the help of psychological measures. The duration of the period of professional re-adaptation of police officers was studied, the stages and stages of this process, its components and criteria for the success of their completion were identified.

Отмечено, что участвовавшие в боевых действиях полицейские нуждаются в комплексном подходе для нормализации и стабилизации их психологического состояния и повторного приспособления к условиям социальной и профессиональной среды с помощью мер психологического характера. Исследованы продолжительность периода профессиональной реадаптации полицейских, выделены этапы и стадии этого процесса, его составляющие и критерии успешности их прохождения.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Україна. Ukraine. Украина; поліцейські; police officers; полицейские; бойові дії; combat operations; боевые действия; професійна реадаптація; professional readaptation; профессиональная реадаптация; психологічний стан; psychological state; психологическое состояние