Загальний кримінологічний вплив як засіб протидії злочинності - Литвинов, О. М.; Lytvynov, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2952-8258; Спіцина, Г. О.; Spitsyna, H. O. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2022. – № 1 (26). – С. 41-48, 2022)
Розглянуто сучасні засоби та способи протидії злочинності. На основі аналізу вітчизняного та зарубіжного досвіду наведено основні тенденції удосконалення національних та міжнародних правових механізмів держави у протидії кримінальним правопорушенням та злочинам.

Modern means and methods of counteracting crime are considered. Based on the analysis of domestic and foreign experience, the main trends in improving national and international legal mechanisms of the state in combating criminal offenses and crimes are presented.

Рассмотрены современные средства и способы противодействия преступности. На основе анализа отечественного и зарубежного опыта приведены основные тенденции усовершенствования национальных и международных правовых механизмов государства в противодействии уголовным правонарушениям и преступлениям.
Общее криминологическое воздействие как средство противодействия преступности
General criminological influence as a means of countering crime
Литвинов, О. М. Загальний кримінологічний вплив як засіб протидії злочинності / Олексій Миколайович Литвинов, Ганна Олександрівна Спіцина // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2022. – № 1 (26). – С. 41-48.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; предупреждение преступности; криминологическое воздействие; меры криминологической профилактики; побочный результат; экономика; попередження; кримінологічна дія; заходи кримінологічної профілактики; побічний результат; економіка