Правовий захист працівників міліції: поняття, форми, правова регламентація - Ковальська, В. В.; Kovalska, V. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. - Вип. 43 - С. 172-181, 2008)
У даній статті автор досліджує правовий захист працівників міліції, як систему юридичних засобів, за допомогою яких уповноважені на те державні органи, їх посадові особи та інші суб'єкти здійснюють реалізацію і захист законодавчо встановлених організаційно-правових гарантій з метою забезпечення правового захисту працівників міліції. Визначено поняття, форми, правову регламентацію. В данной статье автор исследует правовую защиту работников милиции, как систему юридических средств, с помощью которых уполномоченные на то государственные органы, их должностные лица и другие субъекты осуществляют реализацию и защиту законодательно установленных организационно-правовых гарантий с целью обеспечения правовой защиты работников милиции. Определено понятие, формы, правовую регламентацию. In this article the author examines the legal protection of police officers as a system of legal means by which authorized state bodies, their officials and other entities exercise and protect legally established organizational and legal guarantees in order to ensure the legal protection of police officers. Concepts, forms, legal regulation are defined.
Ковальська, В. В. Правовий захист працівників міліції: поняття, форми, правова регламентація / В. В. Ковальська // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2008. – Вип. 43. – С. 172-181.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; правовий захист; legal protection; правовая защита; міліція; милиция; police; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; правова регламентація; legal regulation; правовая регламентация