Підстави та порядок визнання майна необгрунтованими активами та його витребування - Навальнєва, Н. М.; Navalnieva, N. M. (Порівняльно-аналітичне право. - 2018. - № 4. - С. 121-125, 2018)
Статтю присвячено питанням визнання активів необґрунтованими та їх витребуванню на користь держави. У статті висвітлено особливості нормативного врегулювання такої конфіскаційної санкції. Автор окреслив проблемні питання щодо підстав і порядку застосування зазначеної санкції, а також сформулював пропозиції щодо їх вирішення.

The article is focused on the issues of admitting the assets as meritless and their demand for the benefit of the state. The author of the article has highlighted the peculiarities of normative regulation of such a confiscatory sanction. The author has outlined the problematic issues regarding the grounds and procedure for the application of the mentioned sanction, and has also formulated propositions for their solution.

Статья посвящена вопросам признания активов необоснованными и их изъятию в пользу государства. В статье освещены особенности нормативного урегулирования данной конфискационной санкции. Автором определены проблемные вопросы оснований и порядка применения указанной санкции, а также сформулированы предложения по их решению.
Grounds and procedure for the recognition of property as unfounded enrichment and its reclamation
Навальнєва, Н. М. Підстави та порядок визнання майна необгрунтованими активами та його витребування [Електронний ресурс] / Н. М. Навальнєва // Порівняльно-аналітичне право. - 2018. - № 4. - С. 121-125. - Режим доступу: http://www.pap.in.ua/4_2018/32.pdf.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; необґрунтовані активи; необоснованные активы; unjustified assets; конфіскаційна санкція; конфискационная санкция; confiscation sanction; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; цивільна конфіскація; гражданская конфискация; civil confiscation; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право