Норма про кримінальну відповідальність за незаконне проведення аборту: історико-правовий аналіз - Черевко, К. О.; Cherevko, K. O.; Кирило Черевко (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2013. - № 5. - С. 71-76., 2013)
У статті досліджено історію виникнення та розвитку проблеми абортів, а також особливості кримінальної відповідальності та кваліфікації за незаконне проведення абортів в деяких країнах. Детально проведено аналіз законодавства Української РСР щодо абортів.

The article a study of the history and development of the abortion issue, and especially the criminal responsibility and qualifications for illegal abortion in some countries. Conducted a detailed analysis of the law on abortion Ukrainian SSR.

В статье проведено исследование истории возникновения и развития проблемы абортов, а также особенности уголовной ответственности и квалификации за незаконное проведение аборта в некоторых странах. Детально проведен анализ законодательства Украинской ССР относительно абортов.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; аборт; законодавство; незаконний аборт; Історія. History. История; кримінальна відповідальність; abortion; illegal abortion; genesis of the law; criminal liability for abortion; незаконный аборт; уголовная ответственность