Правове регулювання діяльності підрозділів ветеринарної міліції щодо профілактики та ліквідації наслідків епізоотичних ситуацій - Золотько, О. О.; Zolotko, O. O. (Право і безпека. - 2011. - № 3 (40). - С. 106-111, 2011)
Визначено систему основних нормативно-правових актів, що регулюють діяльність підрозділів ветеринарної міліції щодо профілактики та ліквідації наслідків епізоотичних ситуацій. Окрему увагу приділено визначенню недоліків нормативно-правового регулювання діяльності у цій сфері. Як наслідок, обґрунтовано доцільність внесення низки змін до чинного законодавства.

The system of main legal acts, which regulate the activity of veterinary police, concerning prevention and liquidation of epizootic aftermaths are defined. Special attention is paid to specification of the drawbacks inherent to legal regulation of this sphere. As a result, the reasons to change the current legislation is grounded.

Определена система основных нормативно-правовых актов, которые регулируют деятельность подразделений ветеринарной милиции относительно профилактики и ликвидации последствий эпизоотических ситуаций. Отдельное внимание уделено определению недостатков нормативно-правового регулирования деятельности в этой сфере. Как следствие, обоснована целесообразность внесения изменений в действующее законодательство.
The legal adjusting subsections of veterinary police activity in relation to prevention and liquidation of epizootic situations
Правовое регулирование деятельности подразделений ветеринарной милиции относительно профилактики и ликвидации последствий эпизоотических ситуаций
Keywords: правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; підрозділи ветеринарної міліції; veterinary police units; подразделения ветеринарной полиции; профілактика та ліквідація наслідків епізоотичних ситуацій; prevention and elimination of the consequences of epizootic situations; предупреждение и ликвидация последствий эпизоотических ситуаций