Витоки та розвиток природного права - Новик, М. Ю.; Novyk, M. Yu. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 239-240, 2024)
Стверджено, що тенденції того часу не давали теорії природного права розкритись в повній мірі, а самі ідеї були сильно зав’язані на релігійних або абстрактних поняттях, не демонстрували радикального розвитку. Було очевидно що головні досягнення цієї теорії іще попереду.

It is asserted that the trends of that time did not allow the theory of natural law to fully unfold, and the ideas themselves were strongly tied to religious or abstract concepts, did not demonstrate radical development. It was obvious that the main achievements of this theory were still to come.

Утверждено, что тенденции того времени не давали теории естественного права раскрыться в полной мере, а сами идеи были сильно завязаны на религиозных или отвлеченных понятиях, не демонстрировали радикального развития. Было очевидно, что главные достижения этой теории еще впереди.
Keywords: історико-правовий аналіз; розвиток природного права; релігія; historical and legal analysis; development of natural law; religion; историко-правовой анализ; развитие природного права; религия