Еволюція адміністративно-територіальної організації в ході післявоєнної перебудови польського суспільства - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Марчук Микола Іванович (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. - Вип. 26. - С. 216-222, 2004)
Під час дослідження процесу еволюції адміністративно-територіальної організації Республіки Польща з'ясовано основні детермінанти, що вплинули на перебіг змін; з'ясовані хронологічні рамки та здійснено періодизацію; визначено рівні сучасної адміністративно-територіальної організації.

The process of evolution of the administrative-territorial organization of the Republic of Poland has been investigated, the main determinants that influenced the course of changes have been clarified; clarified the chronological framework and carried out periodization; the levels of the modern administrative-territorial organization have been determined.

Во время исследования процесса эволюции административно-территориальной организации Республики Польша выяснены основные детерминанты, повлиявшие на ход изменений; выяснены хронологические рамки и осуществлена периодизация; определены уровни современной административно-территориальной организации.
Эволюция административно-территориальной организации в ходе послевоенной перестройки польского общества
Keywords: територіальне самоврядування; громади; Республіка Польща; післявоєнна перебудова; территориальное самоуправление; громады; Республика Польша; послевоенная перестройка; Польща; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; зарубіжний досвід