Компетенція муніципальної поліції в країнах Євроcоюзу - Гудзь, Т. І.; Gudz, T. (Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Серія: Право. – 2009. – № 6. – С. 163-166., 2009)
У статті здійснено порівняльно-правовий аналіз компетенції муніципальної поліції в країнах Євросоюзу. Зроблено висновок, що муніципальна поліція відіграє роль своєрідного дублера та резерву національних поліцейських сил, а її підрозділи перш за все підпорядковуються органам та уповноваженим посадовим особам місцевого самоврядування.

In article the comparative analysis of the competence of a municipal police in the countries of the European Union is carried out. The conclusion is made, that the municipal police plays a role of the original doubler and a reserve of national police forces, and its divisions first of all submit to self-government bodies and officials.

В статье осуществлен сравнительно-правовой анализ компетенции муниципальной полиции в странах Евросоюза. Сделан вывод, что муниципальная полиция играет роль своеобразного дублера и резерва национальных полицейских сил, а ее подразделения, прежде всего, подчиняются органам и должностным лицам местного самоуправления.
Компетенция муниципальной полиции в государствах Евросоюза
Competence of the municipal police in the countries of the European Union
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; місцеве самоврядування; поліція; муніципальна поліція; компетенція; местное самоуправление; полиция; муниципальная полиция; компетенция; self-government; police; municipal police; competence