Деякі особливості початкового етапу розслідування вбивств, вчинених у зв’язку з домашнім насильством - Шаповал, К. А.; Shapoval, K. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1826-5261 (Кримінальний процес та криміналістика: сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 405-407., 2020)
Запропоновано розглянути деякі особливості початкового етапу розслідування кримінальних правопорушень, розпочатих за фактом вчиненням вбивства у зв’язку з домашнім насильством. Вказано, що послідовність, доцільність та правильність дій слідчих на початковому етапі розслідування вбивств, вчинених у зв’язку з домашнім насильством, дозволить прискорити процес розслідування та покарання винних осіб. Крім цього сприятиме своєчасному вирішенню питань щодо необхідності здійснення захисту осіб та профілактики інших злочинів, які наприклад, можуть бути скоєні в родині у зв’язку із застосуванням домашнього насильства.

It is proposed to consider some features of the initial stage of the investigation of criminal offenses initiated by the fact of committing a murder in connection with domestic violence. It is indicated that the consistency, expediency and correctness of the actions of the investigators at the initial stage of the investigation of murders committed in connection with domestic violence will allow to speed up the process of investigation and punishment of guilty persons. In addition, it will contribute to the timely resolution of issues related to the need to protect individuals and prevent other crimes, which, for example, may be committed in the family in connection with the use of domestic violence.

Предложено рассмотреть некоторые особенности начального этапа расследования уголовных правонарушений, начатых по факту совершения убийства в связи с домашним насилием. Указано, что последовательность, целесообразность и правильность действий следователей на начальном этапе расследования убийств, совершенных в связи с домашним насилием, позволит ускорить процесс расследования и наказания виновных. Кроме того, будет способствовать своевременному решению вопросов о необходимости осуществления защиты лиц и профилактики других преступлений, которые, например, могут быть совершены в семье в связи с применением домашнего насилия.
Шаповал, К. А. Деякі особливості початкового етапу розслідування вбивств, вчинених у зв’язку з домашнім насильством / Катерина Анатоліївна Шаповал // Кримінальний процес та криміналістика сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2020. – С. 405-407.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; вбивство; murder; убийство; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; початковий етап розслідування; начальный этап расследования; initial stage of the investigation