Роль потерпілого в механізмі злочинної поведінки - Давиденко, В. Л.; Davydenko, V. L. (Європейські перспективи. – 2014. – № 7. – С. 141-144, 2014)
У статті досліджується роль та місце потерпілого в механізмі злочинної поведінки. Зазначається, що поведінка жертви може стати однією із причин або умовою вчинення злочину. Визначені форми поведінки потерпілого та наведені приклади судової практики.

The article examines the role and place of the victim in the mechanism of criminal behavior. It is noted that the victim’s behavior may be one of the reasons or the condition of the crime. Defined behaviors of the victim, and examples of judicial practice.

В статье исследуется роль и место потерпевшего в механизме преступного поведения. Отмечается, что поведение жертвы может стать одной из причин или условием совершения преступления. Определены формы поведения потерпевшего и приведены примеры судебной практики.
Давиденко, В. Л. Роль потерпілого в механізмі злочинної поведінки / В. Л. Давиденко // Європейські перспективи. – 2014. – № 7. – С. 141-144.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; потерпілий; потерпевший; victim; поведінка жертви; поведение жертвы; victim behavior; жертва злочину; жертва преступления; victim of crime