Історичний розвиток інституту конкурсного заміщення посад державних службовців - Терницький, С. М.; Ternytskyi, S. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5082-1400 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. - Вип. 43 - С. 248-254, 2008)
Розглянуто довгий період розвитку й застосування, конкурсний порядок заміщення посад державної служби; самостійний шлях розвитку конкурсу в Україні. Поява конкурсного способу заміщення посад стала можливою за наявності всіх основних елементів конкурсу. В Україні відбуваються процеси реформування конкурсного відбору на державну службу. І на даному етапі розробки законодавців ґрунтуються як на історичному досвіді нашої країни, так і на досвіді інших держав. Рассмотрены долгий период развития и применения, конкурсный порядок замещения должностей государственной службы; самостоятельный путь развития конкурса в Украине. Появление конкурсного способа замещения должностей стало возможным при наличии всех основных элементов конкурса. В Украине происходят процессы реформирования конкурсного отбора на государственную службу. И на данном этапе разработки законодателей основываются как на историческом опыте нашей страны, так и на опыте других стран. The long period of development and application, the competitive procedure for the replacement of public service positions are considered; independent way of development of competition in Ukraine. The emergence of a competitive method of job replacement has become possible in the presence of all the main elements of the competition. In Ukraine, there are processes of reforming competitive selection for the civil service. And at this stage, the development of legislators is based on both the historical experience of our country and the experience of other states.
Терницький, С. М. Історичний розвиток інституту конкурсного заміщення посад державних службовців / С. М. Терницький // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2008. – Вип. 43. – С. 248-254.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; історія; history; история; заміщення посад; замещение должностей; replacement of positions; державні службовці; government officials; государственные служащие; конкурс; competition