Норми права та норми моралі як регулятори поведінки військовослужбовців - Худавердова, А. О.; Khudaverdova, A. O. (Психічне здоров’я особистості у кризовому суспільстві : зб. матеріалів VІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Львів, 28 жовт. 2022 р.). – Львів, 2022. – С. 366-370, 2022)
Підкреслено, що позитивні моральні установки та позитивне ставлення до морально-етичних категорій і норм поведінки у військовослужбовців можуть виступати стримуючим фактором правопорушень або спрямовувати поведінку та розвиток особистості в конструктивному напрямку. Одним із найпоширеніших наслідків порушення або деформації процесу соціалізації особистості та негативного ставлення до моральних категорій і норм поведінки є виникнення відхилень у поведінці.

It is emphasized that positive moral attitudes and a positive attitude to moral and ethical categories and norms of behavior in military personnel can act as a deterrent to offenses or direct behavior and personality development in a constructive direction. One of the most common consequences of a violation or deformation of the process of socialization of the individual and a negative attitude towards moral categories and norms of behavior is the occurrence of deviations in behavior.

Подчеркнуто, что положительные моральные установки и положительное отношение к морально-этическим категориям и нормам поведения у военнослужащих могут выступать сдерживающим фактором правонарушений или направлять поведение и развитие личности в конструктивном направлении. Одним из распространенных последствий нарушения или деформации процесса социализации личности и негативного отношения к моральным категориям и нормам поведения является возникновение отклонений в поведении.
Худавердова, А. О. Норми права та норми моралі як регулятори поведінки військовослужбовців / А. О. Худавердова // Психічне здоров’я особистості у кризовому суспільстві : зб. матеріалів VІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Львів, 28 жовт. 2022 р.) / Львів. держ. ун-т внутр. справ. – Львів, 2022. – С. 366-370.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінологія. Criminology. Криминология; військовослужбовці; military personnel; военнослужащие; норми права; norms of law; нормы права; норми моралі; norms of morality; нормы морали; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение