Адміністративно-юрисдикційна діяльність суб’єктів реалізації державної митної політики в Україні - Іванов, С. В.; Ivanov, S. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 5, т. 2. - С. 49-56, 2017)
У статті на підставі аналізу позицій учених досліджено розуміння сутності адміністративно-юрисдикційної діяльності. Виокремлено й досліджено такі складники адміністративно-юрисдикційної діяльності суб’єктів реалізації державної митної політики: 1) здійснення дисциплінарного провадження; 2) розгляд скарг громадян або юридичних осіб щодо рішень, дій чи бездіяльності контролюючих органів; 3) провадження в справах про адміністративні правопорушення. Автором запропоновано визначення категорії «адміністративно-юрисдикційна діяльність суб’єктів реалізації державної митної політики».

In the article, based on the analysis of the positions of scientists, an understanding of the essence of administrative and jurisdictional activity is explored. The components of the administrative and jurisdictional activity of the subjects of ensuring the state customs policy are set out and investigated: 1) implementation of disciplinary proceedings; 2) consideration of complaints of citizens or legal persons regarding decisions, actions or omissions of supervisory bodies; 3) proceedings in cases of administrative violations. The author proposes the definition of the category “administrative and jurisdictional activity of subjects of the implementation of state customs policy”.

В статье на основании анализа позиций учёных исследовано понимание сущности административно-юрисдикционной деятельности. Выделены и исследованы такие составляющие административно-юрисдикционной деятельности субъектов реализации государственной таможенной политики: 1) осуществление дисциплинарного производства; 2) рассмотрение жалоб граждан или юридических лиц относительно решений, действий или бездействия контролирующих органов; 3) производство по делам об административных правонарушениях. Автором предложено определение категории «административно-юрисдикционная деятельность субъектов реализации государственной таможенной политики».
Keywords: митна політика; customs policy; таможенная политика; адміністративно-юрисдикційна діяльність; administrative and jurisdictional activity; административно-юрисдикционная деятельность; митна справа; customs business; таможенное дело; дисциплінарне провадження; disciplinary proceedings; дисциплинарное производство; розгляд скарг; handling of complaints; рассмотрение жалоб; адміністративне правопорушення; administrative offence; административное правонарушение