Кримінологічно значущі ознаки незаконного грального бізнесу - Васильєва, Д. О.; Vasylieva, D. O. (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 8. - С. 191-194, 2018)
Стаття присвячена визначенню кримінологічно значущих ознак незаконного грального бізнесу. Вивчено сучасні погляди на поняття «кримінологічна характеристика злочинності певного виду». Надано авторське визначення цієї категорії. Відповідно до нього проаналізовані результати наукових досліджень щодо складників кримінологічної характеристики певного виду злочинності. Визначено орієнтовний їх перелік. На основі попереднього аналізу слідчої та судової практики щодо зайняття гральним бізнесом обґрунтовано перелік кримінологічно значущих ознак незаконного грального бізнесу.

The article is devoted to the definition of criminological signs of gambling. Modern views on the concept of "criminological characteristics of criminality of a certain type" are studied. Author's definition of this category is provided. In accordance with it, the results of scientific research of the criminological characteristics of a particular type of crime are analyzed. Their indicative list has been determined. Based on a preliminary analysis of the investigative and judicial practice on the facts of gambling, a list of criminologically signs of gambling is grounded.

Статья посвящена определению криминологически значимых признаков незаконного игорного бизнеса. Изучены современные взгляды на понятие «криминологическая характеристика преступности определенного вида». Представлено авторское определение этой категории. В соответствии с ним проанализированы результаты научных исследований составляющих криминологической характеристики определенного вида преступности. Определен их ориентировочный перечень. На основе предварительного анализа следственной и судебной практики по фактам занятия игорным бизнесом обоснован перечень криминологически значимых признаков незаконного игорного бизнеса.
Васильєва, Д. Кримінологічно значущі ознаки незаконного грального бізнесу / Дарія Васильєва // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 8. - С. 191-194.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінологія. Criminology. Криминология; незаконний гральний бізнес; гральний бізнес; кримінологічна характеристика; кримінологічно значущі ознаки; illegal gambling business; criminological characteristics; criminologically significant signs; незаконный игорный бизнес; криминологическая характеристика; криминологически значимые признаки