Співвідношення норм трудового й адміністративного права у правовому регулюванні просування по службі поліцейських - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2015. – Вип. 6-2, т. 1. – С. 59-62, 2015)
У статті на основі аналізу норм чинного законодавства України та наукових поглядів учених визначено, як співвідносяться норми трудового й адміністративного права у правовому регулюванні просування по службі поліцейських. Зазначено, що в рамках здійснення просування по службі правовий статус поліцейського змінюється, що пов’язано із заняттям вищої посади і внаслідок зміни обсягу його службових повноважень, підвищення рівня його відповідальності.

In the article, on the basis of analysis of the norms of the current legislation of Ukraine and scientific views of scientists, it is determined how the norms of labor and administrative law in the legal regulation of promotion in the service are correlated. It is noted that within the framework of promotion, the legal status of a policeman is changed, which is related to the occupation of a senior position, and as a result of changes in the level ofhis official powers, raising his level of responsibility.

В статье на основе анализа норм действующего законодательства Украины и научных взглядов ученых определено, как соотносятся нормы трудового и административного права в правовом регулировании продвижения по службе полицейских. Отмечено, что в рамках осуществления продвижения по службе правовой статус полицейского меняется, что связано с занятием более высокой должности и в результате изменения объема его служебных полномочий, повышения уровня его ответственности.
Correlation of the norms of labor and administrative law in the legal regulation of promotion of police officers
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; поліцейський; просування по службі; правове регулювання; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; правовое регулирование; продвижение по службе; полиция; полицейский; career advancement; labor law; administrative law; legal regulation; police officers; police