Міжнародні правові стандарти затримання особи у кримінальному судочинстві - Лук’яненко, Ю. В.; Lukianenko, Yu. V. (Форум права. – 2016. – № 1. – С. 174–179, 2016)
Досліджено загальновизнані міжнародні правові акти щодо захисту прав, свобод та законних інтересів затриманої особи; наведені та узагальнені підстави затримання особи, які містяться у міжнародних правових актах; визначена роль і значення міжнародних правових актів для реформування кримінального процесуального законодавства України в частині затримання особи.

Abstract universally recognized international legal instruments relating to the protection of the rights, freedoms and legitimate interests of the detainee; are shown and summarized the reasons for detention of the person contained in international instruments; the role and importance of international legal instruments for the reform of the criminal procedural legislation of Ukraine in the part of the person detained.

Исследованы общепризнанные международные правовые акты, которые касаются защиты прав, свобод и законных интересов задержанного; приведены и обобщены основания для задержания лица, содержащиеся в международных правовых актах; определены роль и значение международных правовых актов для реформирования уголовного процессуального законодательства Украины в части задержания лица.
International Legal Standards of Detention in Criminal Proceedings
Международные правовые стандарты задержания лица в уголовном судопроизводстве
Лук’яненко, Ю. В. Міжнародні правові стандарти затримання особи у кримінальному судочинстві [Електронний ресурс] / Ю. В. Лук’яненко // Форум права. – 2016. – № 1. – С. 174–179 . – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2016_1_30.pdf.
Лук’яненко Ю. В. "Міжнародні правові стандарти затримання особи у кримінальному судочинстві." Форум права 1 (2016): 174–179.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; міжнародні правові стандарти; международные правовые стандарты; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; затримання особи; задержание лица; особа, яку підозрюють у вчиненні злочину; підозрюваний; подозреваемый; кримінальне судочинство; уголовное производство; права та свободи людини; правообмеження; права и свободы человека; правоограничения; detainee; person’s detention; foreign experience