Інформаційно-освітній простір ВНЗ в умовах глобалізаційних процесів - Пішун, С. Г.; Pishun, S. H.; Волошина, Н. В.; Voloshyna, N. V. (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 243-245, 2016)
Зазначено, що стратегічна мета освіти – це створення всіх необхідних умов, які б відповідали сучасному рівню розвитку суспільства для здійснення освітнього процесу, у якому міг брати участь будь-хто, незалежно від віку, рівня підготовки, місця знаходження й освітніх уподобань. Їх реалізація можлива тільки в умовах стабільно функціонуючого електронного освітнього середовища, яке має гнучку систему адаптації до спектру потреб споживачів.

It is noted that the strategic goal of education is the creation of all the necessary conditions that would correspond to the current level of development of society for the implementation of an educational process in which anyone could participate, regardless of age, level of training, location and educational preferences. Their implementation is possible only in the conditions of a stably functioning electronic educational environment, which has a flexible system of adaptation to the spectrum of consumer needs.

Отмечено, что стратегическая цель образования – это создание всех необходимых условий, которые соответствовали бы современному уровню развития общества для осуществления образовательного процесса, в котором мог участвовать любой, независимо от возраста, уровня подготовки, места нахождения и образовательных предпочтений. Их реализация возможна только в условиях стабильно функционирующей электронной образовательной среды, имеющей гибкую систему адаптации к спектру потребностей потребителей.
Пішун, С. Г. Інформаційно-освітній простір ВНЗ в умовах глобалізаційних процесів / С. Г. Пішун, Н. В. Волошина // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 243-245.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; вищі навчальні заклади; higher educational institutions; высшее учебное заведение; інформаційно-освітній простір; informational and educational space; информационно-образовательное пространство; глобалізаційні процеси; globalization processes; глобализационные процессы; інформаційні технології; information technology; информационные технологии