Правова регламентація договору позики в античних державах Північного Причорномор'я - Гавриленко, О. А.; Gavrylenko, O. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5554-4919 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 79 - 85, 2006)
Висвітлюються особливості політичного розвитку, культури населення держав, які розташовувалися в Північному Причорномор’ї близько двох тисяч років тому (Ольвії, Херсонесу, Тіри, Боспорського царства) з точки зору правової регламентації договору позики. Освещаются особенности политического развития, культуры населения государств, которые располагались в Северном Причерноморье около двух тысяч лет назад (Ольвии, Херсонеса, Тиры, Боспорского царства) с точки зрения правовой регламентации договора займа. The features of the political development and culture of the population of the states located in the Northern Black Sea region about two thousand years ago (Olbia, Chersonese, Tira, the Bosporus kingdom) from the point of view of legal regulation of the loan agreement are highlighted.
Гавриленко, О. А. Правова регламентація договору позики в античних державах Північного Причорномор’я / О. А. Гавриленко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 79 - 85
Keywords: античні держави; античные государства; Північне Причорномор’я; Северное Причерноморье; договір позики; договор займа; регламентація договору позики; регламентация договора займа; позичальник; заемщик; кредитор; кредитор; позика під заставу; ссуда под залог